SOMA'LI MADENCİLERE DUA

SOMA

Dün iş çıkışında İSKO fabrikası önünde toplanan Teksif sendikası üyeleri, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden ve mahsur kalan işçilere dua etti.Teksif sendikası Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasınd

Teksif sendikası Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçileri unutmadı. Sendika üyeleri dün fabrika çıkışı İSKO fabrikası önünde toplanıp dua etti.

 

Edilen duaların ardından konuşan Teksif Demirtaş Şube Başkanı Orhan Kibar, “Manisa’nın Soma ilçesinde, özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında, trofa patlamasıyla çıkan yangın sonucunda dayanılmaz bir kayıp yaşanmıştır. 282 kardeşimiz bu felakette hayatlarını kayıp etmişlerdir ve halen arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Dileğimiz, yüreklerimizi yakan, içimizi çok derinden inciten, yüreğimizi yaralayan acılarımızın, üzüntülerimizin daha da büyümemesidir. Arama-kurtarma ekipleri canla, başla çalışmalarını sürdürmektedirler. Hepimizin gözü, kulağı Soma’dan alınacak haberlere kilitlenmiştir. Facia sonrası yaralı olarak hastaneye kaldırılan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz ve daha çok çocuğumuzun öksüz ve yetim kalmaması için Yüce Allahtan yardım bekliyoruz” dedi.

 

Türkiye genelinde 3 günlük yas ilan edildiğini belirten Kibar, “Kuranlar okunuyor, Bizlerde onlar için dua edelim arkadaşlar, Şu unutulmamalıdır ki, en büyük yatırım insana hayatına yapılan yatırımdır. Teksif Demirtaş Ailesi olarak dileğimiz bu kazanın en ince ayrıntısına kadar araştırılarak hiçbir ihmale göz yumulmadan yetkililerin Kamuoyunun vicdanını tatmin edecek adımları atarak daha sonraki günlerde bu gibi faciaların bir daha yaşanmamasıdır. Soma’daki şehit kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine, yakınlarına, çalışma arkadaşlarına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı ve sabırlar dileriz” diye konuştu.

 

İSKO Tekstil Firması İdari Amiri Cemal Arık’da Soma’da hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet dileyerek, “Acımız büyük. Allah bize bir daha böyle felaket yaşatmasın” dedi.



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00